Her er alt hvad du skal vide om IR teknologi

23 december 2019 Cecilie_Brandt

I denne moderne tid, er det ikke til at komme udenom, at vi udvikle konstant nye teknologier eller forbedre de teknologier vi har i dag. Som forbruger bliver du derfor løbende præsenteret for forskellige teknologier i form af nye produkter på markedet, der både løse de daglige udfordringer vi løber ind i samt gør hverdagen mere effektiv. På grund af den rivende udvikling på markedet, kan det hurtigt blive uoverskueligt med alle de forskellige fagtermer og forkortelser som finder sted i dag. Det er oftest kun de mest gængse teknologier vi bruger i flere forskellige produkter i vores dagligdag vi typisk kan huske. 

Hvad er IR Teknologi?

En forkortelse og teknologi som måske kun de færreste kender til er IR Teknologi, som er baseret på infrarød. Det er en teknologi vi har haft igennem mange år. Du er sikkert bekendt med teknologien fra 90’erne, hvor Nokia var størst inden for mobilindustrien med blandt Nokia 3210 og Nokia 3310. Dengang var det både omstændigt og dyrt at overføre eller transportere data fra mobil til mobil. Hvis du derfor havde en ringeton eller et billede på din telefon, som du gerne vil sende benyttede man bluetooth funktionen i stedet for at sende det som en MMS. Det var både hurtigere, smartere og en billigere løsning for alle parter. Her kunne du parre de to enheder gennem bluetooth stråling, når de er tæt på hinanden. 

Hvad bruger vi IR teknologi til i dag?

IR teknologi er noget vi finder i flere af de nye produkter og løsninger i dag. En af de foretrukne virksomheder der har specialiseret sig og arbejdet med IR teknologi i mere end 30 år er Netek. Her kan du få hjælp til at integrere IR teknologi i et af dine eksisterende produkter eller, hvis du ønsker at få udviklet et nyt produkt på markedet.

Flere Nyheder