Løsninger med IR teknologi – hvor laves de?

20 april 2020 Cecilie_Brandt

IR teknologi – hvad er det helt præcist, det er? Måske har du allerede hørt om IR – det er nemlig et andet ord for infrarød teknologi. Det er bl.a. det man finder i fjernbetjeningen, så du kan skifte rundt mellem de kanaler, som du præcist har lyst til. Det er også noget, der tidligere blev brugt i mobiltelefoner, når der skulle overføres billeder fra en mobil til en anden.

Infrarød teknologi er en måde, der kan kommunikeres på trådløst, gennem de infrarøde stråler. Selvom det kan virke simpelt, så ligger der en masse viden bag, før man selv kan udvikle produkter, der bruge den infrarøde teknologi. 

Sådan kan IR teknologi bruges i dag

IR teknologi kan bl.a. bruges til tørresystemer. Og det kan være en glimrende teknologi for dem, der arbejder med tørring, blødgøring af plastmaterialer, coating systemer og lignende. Det kan være tørring af lak, plast m.m.

Udover at IR teknologien er effektiv til tørringsprocesser, så er der andre gode grunde til, at firmaer benytter sig af dem. Da tørringsprocesser klares hurtigere med teknologien, så betyder det også, at energiforbruget kan nedsættes. Det er naturligvis også en fordel for både elregningen, men også for miljøet. 

Hvis man hører til de virksomheder, som kunne bruge et effektivt tørresystem, hvor der bruges IR teknologi, så er der god hjælp at hente hos Netek. De har særlig erfaring med den infrarøde teknologi, og at lave løsninger, der er skræddersyet til kundernes krav. Mange af de løsninger man finder her, er gasforsynet infrarød teknologi. Derudover så kan de også levere godkendte løsninger, der kan bruges i eksplosionsfarlige miljøer. 

Der er derfor alle gode grunde til at tage fat i Netek, hvis man skal komme godt i mål med en speciallavet løsning til ens virksomhed. Du kan også læse mere her, om deres hjælp til IR teknologi

Flere Nyheder